Activitats

ACAMPASANTS

Cada any, participem amb un taller de rÓdio per als mÚs menuts d'aquesta festa organitzada pels esplais i agrupaments dels nostres barris.


APLEC DE LA SARDANA DE SANTS

El programa de la nostra emissora, Sants Sardana, monta cada any durant tot el dia de l'Aplec de la Sardana de Sants una carpa amb un estudi de rÓdio al Parc de l'Espanya Industrial, on realitza una programaciˇ especial pels centenars de sardanistes que venen a visitar el nostre barri.


CARNAVAL DE SANTS

Sants 3 RÓdio posa cada any la m˙sica de la Rua del Carnaval de Sants que passa per Creu Coberta i Sants i que fa ballar desenes de milers de persones al llarg del seu recorregut. A mÚs, el mateix matÝş sonoritzem i ajudem en l'organitzaciˇ de la Rua infantil de Sants que es fa al Parc de l'Espanya Industrial i en quŔ participen centenars de nens i nenes dels nostres barris.


CAVALCADA DE REIS DE SANTS-LES CORTS

La cavalcada de Reis de Sants - Les Corts compta amb un gran desplegament de l'emissora. Des de fa anys, seguim la Cavalcada amb dues unitats m˛bils en les quŔ aprofitem per recollir joguines per als nens i nenes dels barris. Fem a mÚs, la retransmissiˇ de la cavalcada des de la Travessera de Les Corts fins a la Plaša de Can Mantega i acompanyem a Ses Majestats els Reis d'Orient en la seva arribada al barri de Sants.


CAVALCADA DEL PARE NOEL A SANTS

Organitzaciˇ conjunta amb les entitats comercials del barri de la Cavalcada del Pare Noel pels carrers de Sants. Estudi m˛bil al llarg del recorregut de la cavalcada i colĚlaboraciˇ amb la sonoritzaciˇ de les carrosses.


CINEMA A LA FRESCA DE SANTS

Cada any participem en l'organitzaciˇ del Cinema a la Fresca a les Cotxeres de Sants. Durant els mesos de juny i juliol es projecten gratu´tament i a l'aire lliure diverses pelĚlÝcules.


CORRELLENGUA DE SANTS, HOSTAFRANCS I LA BORDETA

Cada any formem part de la comissiˇ organitzadora del Correllengua dels nostres barris on participem amb diverses activitats, del servei de megafonia, i un estudi m˛bil obert al p˙blic.


DEBAT INTERGENERACIONAL AMB MOTIU DE LA FESTA MAJOR D'HOSTAFRANCS

Aquest Ús un debat que s'organitza cada any en el marc de la Festa Major d'Hostafrancs. ╔s tracta d'un programa de rÓdio amb p˙blic que Ús fa a la sala d'actes de l'Arxiu Hist˛ric del Districte de Sants-Montju´c i que s'emet en directe per Sants 3 RÓdio.


ESTAND A PAU SENSE TREVA

La Fira Pau Sense Treva que es fa a les Cotxeres de Sants cada Nadal invita els nens i nenes a participar dels conceptes de la diversitat, la pau, la cultura i els valors del Nadal a travÚs de tallers i espectacles. Sants 3 RÓdio tambÚ hi fa un taller de rÓdio i de construcciˇ de pilotes de malabars.


FESTA DE CAP D'ANY A LA BORDETA

Sants 3 RÓdio celebra cada Cap d'Any en companyia dels ve´ns del barri de la Bordeta a la Placeta de Sant Medir. El campanar de l'EsglÚsia de Sant Medir toca les campanes en directe mentre els ve´ns mengen el ra´m i desprÚs els convidem a un espectacle de focs artificials i a un ressopˇ popular. Tot gratu´t i popular.


FESTA DE L'ESPORT DE SANTS-MONTJU¤C

Per promocionar i premiar els esportistes i clubs dels nostres barris, cada any el programa Districte Esportiu de Sants 3 RÓdio, entrega els Premis de l'Esport de Sants-Montju´c. Aquests premis volen reconŔixer la traject˛ria o els mŔrits dels atletes o de les entitats que dia rere dia treballen per la superaciˇ i per la competiciˇ. En un acte d'entrega de premis i un aperitiu popular desprÚs, celebrem aix˛ els Ŕxits dels nostres esportistes cada temporada.


FESTA DEL COMERă A SANTS

Cada any participem durant tot el dia amb una carpa i un estudi m˛bil d'aquest festa organitzada pels comerciants del carrer de Sants i de la Creu Coberta.


FESTA MAJOR DE LA BORDETA

A principis de setembre se celebra la Festa Major de la Bordeta, l'emissora hi participa tot amenitzant el sopar de germanor del carrer Jocs Florals i amb el tradicional playback de la Plaša del FŔnix. A mÚs l'emissora realitza una programaciˇ especial amb la retransmissiˇ d'alguns dels actes de la festa.


FIR ENTITATS

La mostra d'entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta serveix per a potenciar les relacions entre les associacions i per difondre les activitats als ve´ns del barri. Sants 3 RÓdio hi participa amb una carpa i fent la programaciˇ en directe des de la mostra que se celebra cada any al carrer de Sants.


FIRA DE LA CIRERA DE SANTS

Amb l'arribada de la calor la plaša de Sants acull la Fira de la Cirera de Sants, que organitza l'entitat santsenca dels Amics de la PagŔsia, una mostra on pagesos de diverses poblacions venen directament als ve´ns les seves cireres. A mÚs Ús realitzen diverses activitats paralĚleles com concerts, concursos... Sants 3 RÓdio hi participem cada any amb un estudi de rÓdio en una de les carpes, des d'on relaitzem una programaciˇ especial amb entrevistes als agricultors, compradors i organitzadors.


FIRA DE LA MAGRANA I TROBADA DE PUNTAIRES A HOSTAFRANCS

Cada any l'emissora participa amb la seva carpa-estudi i amb un programa des del carrer Vilardell d'aquesta tradiciˇ tant arrelada al barri d'Hostafrancs, que se celebra en motiu de la seva festa major.


FIRA MEDIEVAL A CREU COBERTA

Cada octubre l'Associaciˇ de Comerciants de Creu Coberta, al barri d'Hostafrancs, monta aquesta fira durant tot un cap de setmana al vell mig del carrer amb un munt d'activitats: exhibicions, gastronomia, concerts, espectacles infantils... La rÓdio hi Ús present amb la seva carpa-estudi.


LA BORDETA EN DANSA

Sants 3 RÓdio participa d'aquesta festa organitzada com a acte unitari de cloenda de la Festa Major de la Bordeta, i on es mostren diversos tipus de ball d'arreu, una mostra gastron˛mica i estands d'entitats del barri, on l'emissora hi Ús present.


MARATË DE CINEMA FANT└STIC I DE TERROR DE LES COTXERES DE SANTS

Quan arriba el mÚs de novembre el centre cÝvic de les Cotxeres de Sants acullen la Maratˇ de Cinema FantÓstic i de Terror de Sants. Durant una setmana es poden veure els curts presentats al concurs i l'˙ltima nit, la de dissabte, una maratˇ de pelĚlÝcules que s'allarguen tota la nit fins que surt el sol. L'emissora participa cada any en el jurat i lĺorganitzaciˇ, i realitzem una programaciˇ especial durant la setmana que dura la maratˇ.


MOSTRA D'ENTITATS DEL POBLE SEC

Sants 3 RÓdio hi participa amb una carpa a la mostra que se celebra cada any a l'avinguda del ParalĚlel


PROGRAMACIË ESPECIAL FESTA MAJOR DE SANTS

Una setmana sencera dedicada Ýntegrament a la programaciˇ de la Festa Major, amb unitats m˛bils, conexions, entrevistes a famosos, concursos, bona m˙sica i un seguiment Ýntegre de totes les activitats que es realitzen durant la Festa Major. A mÚs, tambÚ fem la votaciˇ popular de carrers de la Festa Major que voten milers de ve´ns dels nostres barris, i que premia en un acte p˙blic els tres carrers mÚs ben guarnits, on hi participen famosos i que es clou amb un vermut popular.


PROGRAMES DES DE LA RESID╚NCIA

Els avis i Óvies d'aquesta residŔncia del barri de la Bordeta participen d'un programa especial que Sants 3 RÓdio dedica a la gent gran dels nostres barris i que fem des d'un estudi instalĚlat a la mateixa ResidŔncia MossŔn Vidal i Aunˇs. Al llarg dels gairebÚ seixanta minuts de durada del programa hi ha temps per a homenatges, per a records amargs per˛, tambÚ, per a records simpÓtics, tots lligats al barri.


PROJECTE ENREGISTREM LA MEMĎRIA

Lĺobjectiu dĺaquest projecte conjunt del Secreatariat d'Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta i Sants 3 RÓdio Ús enregistrar la mem˛ria hist˛rica dels ve´ns dels nostres barris de la mÓ dels seus propis protagonistes. Volem compilar tota una sŔrie de material fonogrÓfic de persones ja molt grans que van viure el perÝode republicÓ, la guerra civil i la desfeta per poder disposar dĺun important arxiu recopilatori des de diversos prismes de tots aquells processos hist˛rics significatius de la dŔcada dels trenta en el Districte de Sants - Montju´c.


RECOLLIDA DE JOGUINES

Al llarg del desembre de cada any i fins el dia 5 de gener, Sants 3 RÓdio recull joguines per als nens i nenes. Cada any aconseguim milers de joguines noves i no bŔlĚliques en tots els punts de recollida de quŔ disposem: el Centre Social de Sants, l'Associaciˇ de Ve´ns d'Hostafrancs, l'Associaciˇ Cultural Esportiva Sansur, la Parr˛quia de Sant Medir, l'Associaciˇ de Ve´ns de Badal, Brasil i Bordeta, la Federaciˇ d'Associacions, Entitats i Comissions d'Hostafrancs... Totes les joguines les repartim entre entitats de solidaritat de la ciutat que les distribueixen.


SETMANA DE LA CI╚NCIA DE SANTS-MONTJU¤C

El programa Pa ciŔncia la nostra de Sants 3 RÓdio, organitza cada any un programa de cara al p˙blic amb experiments obert a les escoles del barri, amb motiu de la setmana de la ciŔncia, que se celebra arreu del paÝs.


TALLER DE R└DIO

El taller de rÓdio Ús una activitat permanent que es realitza als estudis de l'emissora i que tÚ com a objectiu introduir tots aquells ve´ns i escolars que ho desitgin en el mˇn de la rÓdio. Tots els participants del taller de rÓdio assoleixen amb mÚs o menys grau uns coneixements bÓsics del mˇn de la radiodifusiˇ.


TALLER DE SARDANES DE SANTS 3 R└DIO

Taller de sardanes al barri organitzat per Sants 3 RÓdio. MÚs d'una quarantena de ve´nes i ve´ns participen a les classes que fa el professor Joan Francesc Rubio. Les classes, que sˇn gratu´tes, es fan cada divendres de 19 a 21 hores a la Sala Nova de Sant Medir i encara us hi podeu apuntar!


VERMUT DE LA FESTA MAJOR D'HOSTAFRANCS

Cada any, Sants 3 RÓdio colĚlabora amb l'organitzaciˇ del tradicional Vermut de la Festa Major d'Hostafrancs, que organitza l'entitat del barri Lleure CÝvic. Durant el matÝ i fins l'hora de comenšar aquest vermut, l'emissora realitza la seva programaciˇ en directe des del pati del Casinet d'Hostafrancs, on se celebra el vermut. Durant les setmanes abans, la rÓdio reparteix centenars d'invitacions gratu´tes per assistir al vermut.


VISITA NOCTURNA DE L'ACTIVITAT CEL BRU ALS ESTUDIS DE LA R└DIO

Cada mes d'abril els nois i noies de segon dĺESO de lĺEscola Proa del barri de la Bordeta visiten de nit i matinada els estudis de Sants 3 RÓdio. La visita forma part de lĺactivitat Cel Bru, on els alumnes dĺaquest centre educatiu santsenc visiten diverses feienes nocturnes que es fan en una ciutat com els bombers, els mossos dĺesquadra, la ciutat judicial o Transports Metropolitans de Barcelona. Al barri, ja fa anys que visiten les instalĚlacions de la rÓdio de Sants-Montju´c, on aprenen el funcionament dĺuna rÓdio local i on seguidament han participat en un programa especial en directe.


VISITES GUIADES A LES ESCOLES DEL BARRI

Les escoles de Sants-Montju´c realitzen visites pels estudis de lĺemissora i coneixen els periodistes i les instalĽlacions. Les escoles Proa, Jacint Verdaguer, Gayarre o Francesc MaciÓ en sˇn alguns exemples.