Activitats

ACAMPASANTS

Cada any, participem amb un taller de ràdio per als més menuts d'aquesta festa organitzada pels esplais i agrupaments dels nostres barris.


APLEC DE LA SARDANA DE SANTS

El programa de la nostra emissora, Sants Sardana, monta cada any durant tot el dia de l'Aplec de la Sardana de Sants una carpa amb un estudi de ràdio al Parc de l'Espanya Industrial, on realitza una programació especial pels centenars de sardanistes que venen a visitar el nostre barri.


CARNAVAL DE SANTS

Sants 3 Ràdio posa cada any la música de la Rua del Carnaval de Sants que passa per Creu Coberta i Sants i que fa ballar desenes de milers de persones al llarg del seu recorregut. A més, el mateix matí­ sonoritzem i ajudem en l'organització de la Rua infantil de Sants que es fa al Parc de l'Espanya Industrial i en què participen centenars de nens i nenes dels nostres barris.


CAVALCADA DE REIS DE SANTS-LES CORTS

La cavalcada de Reis de Sants - Les Corts compta amb un gran desplegament de l'emissora. Des de fa anys, seguim la Cavalcada amb dues unitats mòbils en les què aprofitem per recollir joguines per als nens i nenes dels barris. Fem a més, la retransmissió de la cavalcada des de la Travessera de Les Corts fins a la Plaça de Can Mantega i acompanyem a Ses Majestats els Reis d'Orient en la seva arribada al barri de Sants.


CAVALCADA DEL PARE NOEL A SANTS

Organització conjunta amb les entitats comercials del barri de la Cavalcada del Pare Noel pels carrers de Sants. Estudi mòbil al llarg del recorregut de la cavalcada i col·laboració amb la sonorització de les carrosses.


CINEMA A LA FRESCA DE SANTS

Cada any participem en l'organització del Cinema a la Fresca a les Cotxeres de Sants. Durant els mesos de juny i juliol es projecten gratuïtament i a l'aire lliure diverses pel·lícules.


CORRELLENGUA DE SANTS, HOSTAFRANCS I LA BORDETA

Cada any formem part de la comissió organitzadora del Correllengua dels nostres barris on participem amb diverses activitats, del servei de megafonia, i un estudi mòbil obert al públic.


DEBAT INTERGENERACIONAL AMB MOTIU DE LA FESTA MAJOR D'HOSTAFRANCS

Aquest és un debat que s'organitza cada any en el marc de la Festa Major d'Hostafrancs. És tracta d'un programa de ràdio amb públic que és fa a la sala d'actes de l'Arxiu Històric del Districte de Sants-Montjuïc i que s'emet en directe per Sants 3 Ràdio.


ESTAND A PAU SENSE TREVA

La Fira Pau Sense Treva que es fa a les Cotxeres de Sants cada Nadal invita els nens i nenes a participar dels conceptes de la diversitat, la pau, la cultura i els valors del Nadal a través de tallers i espectacles. Sants 3 Ràdio també hi fa un taller de ràdio i de construcció de pilotes de malabars.


FESTA DE CAP D'ANY A LA BORDETA

Sants 3 Ràdio celebra cada Cap d'Any en companyia dels veïns del barri de la Bordeta a la Placeta de Sant Medir. El campanar de l'Església de Sant Medir toca les campanes en directe mentre els veïns mengen el raïm i després els convidem a un espectacle de focs artificials i a un ressopó popular. Tot gratuït i popular.


FESTA DE L'ESPORT DE SANTS-MONTJUÏC

Per promocionar i premiar els esportistes i clubs dels nostres barris, cada any el programa Districte Esportiu de Sants 3 Ràdio, entrega els Premis de l'Esport de Sants-Montjuïc. Aquests premis volen reconèixer la trajectòria o els mèrits dels atletes o de les entitats que dia rere dia treballen per la superació i per la competició. En un acte d'entrega de premis i un aperitiu popular després, celebrem això els èxits dels nostres esportistes cada temporada.


FESTA DEL COMERÇ A SANTS

Cada any participem durant tot el dia amb una carpa i un estudi mòbil d'aquest festa organitzada pels comerciants del carrer de Sants i de la Creu Coberta.


FESTA MAJOR DE LA BORDETA

A principis de setembre se celebra la Festa Major de la Bordeta, l'emissora hi participa tot amenitzant el sopar de germanor del carrer Jocs Florals i amb el tradicional playback de la Plaça del Fènix. A més l'emissora realitza una programació especial amb la retransmissió d'alguns dels actes de la festa.


FIR ENTITATS

La mostra d'entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta serveix per a potenciar les relacions entre les associacions i per difondre les activitats als veïns del barri. Sants 3 Ràdio hi participa amb una carpa i fent la programació en directe des de la mostra que se celebra cada any al carrer de Sants.


FIRA DE LA CIRERA DE SANTS

Amb l'arribada de la calor la plaça de Sants acull la Fira de la Cirera de Sants, que organitza l'entitat santsenca dels Amics de la Pagèsia, una mostra on pagesos de diverses poblacions venen directament als veïns les seves cireres. A més és realitzen diverses activitats paral·leles com concerts, concursos... Sants 3 Ràdio hi participem cada any amb un estudi de ràdio en una de les carpes, des d'on relaitzem una programació especial amb entrevistes als agricultors, compradors i organitzadors.


FIRA DE LA MAGRANA I TROBADA DE PUNTAIRES A HOSTAFRANCS

Cada any l'emissora participa amb la seva carpa-estudi i amb un programa des del carrer Vilardell d'aquesta tradició tant arrelada al barri d'Hostafrancs, que se celebra en motiu de la seva festa major.


FIRA MEDIEVAL A CREU COBERTA

Cada octubre l'Associació de Comerciants de Creu Coberta, al barri d'Hostafrancs, monta aquesta fira durant tot un cap de setmana al vell mig del carrer amb un munt d'activitats: exhibicions, gastronomia, concerts, espectacles infantils... La ràdio hi és present amb la seva carpa-estudi.


LA BORDETA EN DANSA

Sants 3 Ràdio participa d'aquesta festa organitzada com a acte unitari de cloenda de la Festa Major de la Bordeta, i on es mostren diversos tipus de ball d'arreu, una mostra gastronòmica i estands d'entitats del barri, on l'emissora hi és present.


MARATÓ DE CINEMA FANTÀSTIC I DE TERROR DE LES COTXERES DE SANTS

Quan arriba el més de novembre el centre cívic de les Cotxeres de Sants acullen la Marató de Cinema Fantàstic i de Terror de Sants. Durant una setmana es poden veure els curts presentats al concurs i l'última nit, la de dissabte, una marató de pel·lícules que s'allarguen tota la nit fins que surt el sol. L'emissora participa cada any en el jurat i l’organització, i realitzem una programació especial durant la setmana que dura la marató.


MOSTRA D'ENTITATS DEL POBLE SEC

Sants 3 Ràdio hi participa amb una carpa a la mostra que se celebra cada any a l'avinguda del Paral·lel


PROGRAMACIÓ ESPECIAL FESTA MAJOR DE SANTS

Una setmana sencera dedicada íntegrament a la programació de la Festa Major, amb unitats mòbils, conexions, entrevistes a famosos, concursos, bona música i un seguiment íntegre de totes les activitats que es realitzen durant la Festa Major. A més, també fem la votació popular de carrers de la Festa Major que voten milers de veïns dels nostres barris, i que premia en un acte públic els tres carrers més ben guarnits, on hi participen famosos i que es clou amb un vermut popular.


PROGRAMES DES DE LA RESIDÈNCIA

Els avis i àvies d'aquesta residència del barri de la Bordeta participen d'un programa especial que Sants 3 Ràdio dedica a la gent gran dels nostres barris i que fem des d'un estudi instal·lat a la mateixa Residència Mossèn Vidal i Aunós. Al llarg dels gairebé seixanta minuts de durada del programa hi ha temps per a homenatges, per a records amargs però, també, per a records simpàtics, tots lligats al barri.


PROJECTE ENREGISTREM LA MEMÒRIA

L’objectiu d’aquest projecte conjunt del Secreatariat d'Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta i Sants 3 Ràdio és enregistrar la memòria històrica dels veïns dels nostres barris de la mà dels seus propis protagonistes. Volem compilar tota una sèrie de material fonogràfic de persones ja molt grans que van viure el període republicà, la guerra civil i la desfeta per poder disposar d’un important arxiu recopilatori des de diversos prismes de tots aquells processos històrics significatius de la dècada dels trenta en el Districte de Sants - Montjuïc.


RECOLLIDA DE JOGUINES

Al llarg del desembre de cada any i fins el dia 5 de gener, Sants 3 Ràdio recull joguines per als nens i nenes. Cada any aconseguim milers de joguines noves i no bèl·liques en tots els punts de recollida de què disposem: el Centre Social de Sants, l'Associació de Veïns d'Hostafrancs, l'Associació Cultural Esportiva Sansur, la Parròquia de Sant Medir, l'Associació de Veïns de Badal, Brasil i Bordeta, la Federació d'Associacions, Entitats i Comissions d'Hostafrancs... Totes les joguines les repartim entre entitats de solidaritat de la ciutat que les distribueixen.


SETMANA DE LA CIÈNCIA DE SANTS-MONTJUÏC

El programa Pa ciència la nostra de Sants 3 Ràdio, organitza cada any un programa de cara al públic amb experiments obert a les escoles del barri, amb motiu de la setmana de la ciència, que se celebra arreu del país.


TALLER DE RÀDIO

El taller de ràdio és una activitat permanent que es realitza als estudis de l'emissora i que té com a objectiu introduir tots aquells veïns i escolars que ho desitgin en el món de la ràdio. Tots els participants del taller de ràdio assoleixen amb més o menys grau uns coneixements bàsics del món de la radiodifusió.


TALLER DE SARDANES DE SANTS 3 RÀDIO

Taller de sardanes al barri organitzat per Sants 3 Ràdio. Més d'una quarantena de veïnes i veïns participen a les classes que fa el professor Joan Francesc Rubio. Les classes, que són gratuïtes, es fan cada divendres de 19 a 21 hores a la Sala Nova de Sant Medir i encara us hi podeu apuntar!


VERMUT DE LA FESTA MAJOR D'HOSTAFRANCS

Cada any, Sants 3 Ràdio col·labora amb l'organització del tradicional Vermut de la Festa Major d'Hostafrancs, que organitza l'entitat del barri Lleure Cívic. Durant el matí i fins l'hora de començar aquest vermut, l'emissora realitza la seva programació en directe des del pati del Casinet d'Hostafrancs, on se celebra el vermut. Durant les setmanes abans, la ràdio reparteix centenars d'invitacions gratuïtes per assistir al vermut.


VISITA NOCTURNA DE L'ACTIVITAT CEL BRU ALS ESTUDIS DE LA RÀDIO

Cada mes d'abril els nois i noies de segon d’ESO de l’Escola Proa del barri de la Bordeta visiten de nit i matinada els estudis de Sants 3 Ràdio. La visita forma part de l’activitat Cel Bru, on els alumnes d’aquest centre educatiu santsenc visiten diverses feienes nocturnes que es fan en una ciutat com els bombers, els mossos d’esquadra, la ciutat judicial o Transports Metropolitans de Barcelona. Al barri, ja fa anys que visiten les instal·lacions de la ràdio de Sants-Montjuïc, on aprenen el funcionament d’una ràdio local i on seguidament han participat en un programa especial en directe.


VISITES GUIADES A LES ESCOLES DEL BARRI

Les escoles de Sants-Montjuïc realitzen visites pels estudis de l’emissora i coneixen els periodistes i les instal•lacions. Les escoles Proa, Jacint Verdaguer, Gayarre o Francesc Macià en són alguns exemples.