Notícies - Arxiu

10/07/2016


Ens ha deixat la Maria Candelaria de Sanjuan, l┤Óvia Maria

Aquest diumenge al matÝ ens ha deixat la Maria Candelaria de Sanjuan, mÚs coneguda al barri com la Maria de les puntes, per una de les botigues del Mercat de Sants on havia treballat. Molta gent tambÚ la coneixia per ser la filla de la centenÓria Tuies de Sant Medir, que perdura a la nostra mem˛ria amb la geganta que li ret homenatge i que cada any surt per la Festa Major de la Bordeta.
Al seus 88 anys, la Maria de Sanjuan era una part imprescindible de la mem˛ria oral del barri, recordava totes i cadascuna de les botigues que havien hagut al barri, la festa major i les orquestres que hi venien, la hist˛ria dels clubs de futbol, del mercat de Sants i de milers de cognoms i noms del barri, dels quals era capaš de recordar l┤arbre geneal˛gic, els aniversaris i el santoral de tots ells.
La seva vida es va moure sempre entre el carrer Sagunt, el Mercat de Sants, Sant Medir i el carrer Parcerisa, on avui s┤ha apagat la seva veu, aquella que ha format part dels ˙ltims 19 anys de tots i cadascun dels programes de Sants 3 RÓdio, on trucava cada dia i on tot el barri escoltava les sÓvies paraules de l┤Óvia Maria. Descansa en pau, farem que cada dia t┤arribin les nostres ones de la rÓdio allÓ on siguis!
Aquest dilluns s┤instalĚlarÓ la capella al Tanatori de les Corts, on dimarts a les 9 del matÝ se celebrarÓ una cerim˛nia de comiat.