Notícies - Arxiu

16/12/2013


Oleguer Forcades de Sants 3 Ràdio, rep el Premi Sants-Montjuïc 2013

Els premis Sants-Montjuïc volen reconèixer les accions rellevants de persones, entitats i col·lectius per encoratjar-los a seguir treballant com ho estan fent per millorar el barri, explicaven en l’inici de l’entrega de la 22a edició dels premis, que es va celebrar divendres al vespre a la sala de plens del Districte. Va ser una edició que a més presentava novetats ja que per primera vegada la votació es feia de manera secreta i comptava amb la participació del Consell Ciutadà, amb representants polítics i d’entitats.

Cada edició entrega un premi individual i un de col·lectiu. El col·lectiu, enguany va ser per l’Associació de Disminuïts de Sants-Montjuïc, que “agrupa a persones de tot el districte de Sants-Montjuïc i de tot Barcelona” i que participa de diverses activitats com són el carnaval, el Firentitats, les festes majors, Sant Jordi, etc. i que a més forma part de diferents òrgans de participació del districte “per poder defensar els drets de les persones amb disminució als organismes i poder influenciar en les decisions polítiques, econòmiques i socials”. El jurat va destacar entre els seus projectes l’esplai per persones amb discapacitat que funciona cada cap de setmana. Dolors Bordanova, vocal de l’entitat guanyadora, va dir que el premi “és una mostra de l’estima que les entitats del districte teniu a la nostra associació”. A més, va recordar que tot i que “som un districte capdavanter en aquest tema”, “hauríem de seguir treballant perquè es compleixi la llei en temes d’accessibilitat”.

En canvi, el reconeixement personal va ser per Oleguer Forcades, “una persona jove però amb una llarga trajectòria”, que participa en diverses activitats i entitats del barri. “Des de ben petit present a totes les activitats del barri, sempre amb un micròfon a la mà, un equip de so, una càmera de fotos o el que calgui” per donar suport a tot el que es faci al barri des de Sants 3 Ràdio i el portal EL3.cat, en va destacar el jurat. Forcades, tot i tractar-se d’un premi individual va dir que el volia “compartir col·lectivament amb totes les activitats on ha col·laborat, entre elles Sants 3 Ràdio de la qual va dir que és “un projecte que ja ha deixat petjada i el més important, que ha servit a les entitats i als veïns del territori com a altaveu i com a eina comuna de comunicació local”. Forcades va destacar que el premi li ha fet especial il·lusió “perquè són les entitats del barri que el proposen”.

Jordi Martí, regidor del districte de Sants-Montjuïc, va felicitar als guardonats perquè considera que “són dos premis justificats: se’ls mereixen i molt”. A més, va agrair la feina que els ha portat a guanyar-lo perquè “és una feina sostinguda en el temps, compromesa en el temps”. L’acte d’entrega de premis va tancar-se amb un concert de l’escola de música del barri de Font de la Guatlla, Jam Session.

EL 3

<< clicar aquí >> per veure el repotatge fotogràfic i la notícia completa