Notícies - Arxiu

28/10/2013


El programa Ronda de Nit dedica un especial a Lou Reed

Aquest passat diumenge 27 d'octubre ha mort Lou Reed. El seu nom real era Lewis Allen Reed. Nascut a Nova York el 2 de març de 1942, ha estat cantant, music , poeta, i un personatge de gran influència a la cultura de finals de segle XX.
A finals dels anys 60 va liderar el grup The Velvet Underground. Brian Eno va declarar: "Del seu primer àlbum només se'n van vendre 30.000 exemplars, però cada comprador d'aquests 30.000 exemplars va fundar un grup de rock". L'any 1972 comença la seva carrera en solitari. Carrera que abarca des d'aquella época fins als nostres dies. Els seus àlbums més apreciats son Berlín i Rock and roll animal. Va composar temes que han passat a l'imaginari col·lectiu de diverses generacions, com ara Heroin, Perfect Day, Sweet Jane , I'm waiting for the man, i molt especialment, Walk on the wild side.
Lou Reed va declarar ser un gran admirador de la poesia catalana del segle XX, i el 2007 va participar en una lectura de poemes a Nova York dins del marc dels actes 'Made in CataluNYa', organitzats per l'Institut Ramon Llull.
El programa Ronda de Nit, que presenta Llorenç Gasset, vol dedicar el programa d'aquesta setmana a Lou Reed.

DIA: Divendres i dissabtes
PROGRAMA:Ronda de nit
HORA: D'11 a 12 de la nit


RÀDIO A LA CARTA