Notícies - Arxiu

10/05/2012


El Pa’ciència la nostra de Sants 3 Ràdio, premi Ràdio Associació de Catalunya 2012, al millor programa de ràdio local

“Per saber construir un programa de divulgació científica entretingut, irònic i sarcàstic a la vegada fonamentat en una base rigorosa i contrastada” el programa de Sants 3 Ràdio Pa’ciència la nostra va rebre ahir al vespre el Premi Ràdio Associació de Catalunya al millor programa de la ràdio local, que es van entregar a l’auditori de l’ONCE de Barcelona. El guardó el van recollir els ideòlegs i conductors del programa Màrius Belles i Daniel Arbós acompanyats del director de l'emissora santsenca, Oleguer Forcades, així com bona part de l'equip del programa. Un cop a l'escenari els dos locutors van confessar que se sentien aclaparats i van explicar: “el nostre és un programa molt amateur i molt humil”. Perquè el públic que no els hagués escoltat mai pogués fer-se una idea de com és Pa’ciència la nostra, Arboç va comentar: “nosaltres expliquem per exemple perquè és més fàcil marcar un gol a l’hivern que no a l’estiu; parlem de Newton, parlem de Darwin parlem d’Einstein però també parlem de Carmen de Mairena, de Carmina Ordóñez....”.
Pa’ciència la nostra és un programa de ràdio que va començar a fer-se ara fa quatre anys als estudis de Sants 3 Ràdio –“per passar-nos-ho bé i fer-ho passar bé als nostres oients”, va dir Arboç – i que ara ha crescut i que també repeteixen a més una desena d'emissores locals. En l’entrega del premi, en Màrius Belles i el Daniel Arbós van agrair a Sants 3 Ràdio, que des d’un primer moment va acollir la seva proposta i on encara segueixen fent el programa cada dissabte a les 11 del matí. També van agrair la feina dels col·laboradors que hi participen i el Màrius Vallés va tancar la llista amb “un agraïment al nostre tècnic Jordi Lozano, que creiem que és la única persona del planeta que s’ha escoltat tots els 160 programes”.

Els premiats de la resta de categories van ser Vador Lladó, conductor de Fricandó matiner, de RAC105, amb el premi al millor professional de ràdio. Al millor programa de ràdio, Catalunya Música, en el seu 25è aniversari. En la modalitat de millor proposta d’innovació, a Punt Org, de Ràdio Estel. I finalment, el guardó 1924 a l’audiovisual va ser pel programa No me les puc treure del cap, de TV3.

<< clicar aquí >> per veure reportatge fotogràfic